Vores målsætning for kostpolitikken er:

   At give børnene en sund og varieret kost, så de får de næringsstoffer, som de har brug for.

   At tage hensyn til kostpyramiden således, at kød udgør en lille del, grøntsager en større og kartofler, ris, pasta, bulgur og lignende en væsentlig bestanddel af måltidet.

   At sikre, at basismadvarerne er økologiske i videst mulig omfang.

   At børnene lærer gode kostvaner.

   At give børnene rolige og hyggelige måltider med gode vokseneksempler.

   At udvikle børnenes selvhjulpenhed, motorik og sociale færdigheder.

 

Kosthensyn: Ønsker af religiøse årsager bliver respekteret, så der serveres et vegetarisk alternativ til dem, der kun må spise halalslagtet kød. Til forskellige retter serverer vi halalkød.

 

Allergi: Der laves speciel mad til de børn, der har fået lægeerklæring på fødevareallergi, og dermed skal undgå visse madvarer.

 

 

DAGENS MÅLTIDER

 

Der er mulighed for at få morgenmad mellem klokken 7.00 og 8.00. Havregryn, branflakes eller brød. Madplanen er tilrettelagt således, at der over en 14 dages periode er: fisk, kød/indmad, grøn ret, suppe/grød og rugbrød:

 

UGEplan

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Grød

Rugbrød

Fisk

Kød/indmad

VG:  Suppe

BH: Bålmad

  

 

 

Når børnene (VG + BH) skal på tur, bliver der smurt madpakker.

 

Eftermiddag: Frugt og mælk suppleret med hjemmebagt brød,  boller eller rugbrød.